TÁLAS ÁRON TRIÓ

Kezdés: 2019. június 12. 20 óra 00 perc    Befejezés: 2019. június 12. 21 óra 30 perc


Tálas Áron kivételes tehetségű és felkészültségű, igazi all-round muzsikus, aki saját triójával már két lemezt (a 2016-os japán kiadású "Floating Island" és a hazai BMC Records által kiadott "Little Beggar") tudhat maga mögött. Emellett "túl vannak" több teltházas Müpa-koncerten, és megannyi fellépésen itthon és a határon túl is.
A trió 2015 óta változatlan felállásban működik: a hazai bőgős fenomén Barcza Horváth József és az európai jazzszíntéren is gyakran foglalkoztatott dobos Gyárfás Attila meghatározó szerepet töltenek be a zenekar egyéni hangzásának kialakításában.

Néhány kritika a trió friss lemezéről:
"Felvillanyozó, hogy a jazz klasszikus formációjának tartott, a mainstream jazz kimerülésével kevés újdonsággal kecsegtető hangszeres felállás mennyi izgalmat és érdekfeszítő pillanatot képes hordozni." - Turi Gábor, Gramofon
"Fiatalos lendület, frissesség, ha kell: erő és persze szerves egység – ezek Tálas Áron triójának legfontosabb jellemzői. (A magas szintű hangszeres képzettség alap, mégis az a legkevesebb, hogy említést teszek róla.)" - Olasz Sándor, Riff
"Finom, intim hangulatú zongorázás, első rangú triójáték jelenik meg a Tálas Áron – zongora, Barcza Horváth József – nagybőgő és Gyárfás Attila – dob felállású Tálas Áron Trió első hazai lemezén. Tálas Áron saját szerzeményeit hallgathatjuk meg az előadásukban: ezek a darabok sok kútfőből táplálkoznak, sok érdekes hatást magukba olvasztanak a népzenei hagyományokat a mába átörökítő bartóki-kodályi örökségtől a kötötten komponált, de az improvizatív technikákat idéző elemeken át az egészen könnyed, szinte populáris jazzig."

Jegyár: 500 Ft
Jegyek kaphatók online és a helyszínen (Bp., Király utca 11.) hétköznapokon 10 és 17 óra között

https://www.jegy.hu/program/talas-aron-trio-106030Partnereink