Möntör-Oláh koncert

Kezdés: 2017. december 12. 20 óra 30 perc    Befejezés: 2017. december 12. 23 óra 00 perc


Oláh Krisztián fiatal kora ellenére meghatározó szerepet játszik a magyar jazzéletben. 2015-ben a Montreux-i Jazz Fesztivál zongoraversenyén III. helyezett lett. Ugyanebben az évben elnyerte a Creative Art díjat, a Junior Prima díjat és az év jazz zenésze díjat is. 2017-ben diplomázott a Zeneakadémia jazz-tanszakán, Binder Károly növendékeként. Saját zenekarát Oláh Krisztián Trio néven vezeti Schildkraut Vilmos és Serei Dániel társaságában. Egyedi stílusuknak, eredeti szerzeményeiknek, valamint zenei kvalitásaiknak köszönhetően kiemelkedő sikereket érnek el.

Möntör Máté a Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori diákja, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója, a Nemzeti Tehetség Program, valamint a Klebelsberg Intézet ösztöndíjasa. Gitárjátékát egyaránt inspirálja a modern jazz és a klasszikus zene. Éppúgy találkozhatunk vele kortárs-zenét játszó hammond orgona trió keretei között, mint ahogy mainstream-jazz koncerteken, vagy épp színházi előadások és pop-rock produkciók session zenészeként.

Kettejük ismeretsége a Zeneakadémia Jazz Tanszakához fűződik. Közös születésnapjuk alkalmából december 12-én ünnepi duókoncerttel örvendeztetik meg a hallgatóságot a K11 Művészeti és Kulturális Központban. A koncert repertoárját jazz standardek, valamint saját szerzemények alkotják.Partnereink